de 3 bästa magövningarna och hur du får bort fettet kring magen OCh dagen motivations ord!

Eller 5 bästa och 5 bästa, mina 5 favoritövningar som gjort att jag gått till där jag är idag och ska vidare ifrån är jag är idag!
Nummer 1 på listan är en övning som aktiver speciellt "Magrutorna", altsså såvida du inte lägger en vridning med denna så har en 100% fokus på själva rutorna. Går även at mixa ihop till en Core övning som tränar flertal delar av kroppen beroende på hur du ligger och utför rörelserna. En övning jag ibland avslutar med på 100-200 Rep utdelat på 4-6 Set.
Bicycle Ab Excercise

Rekommenderas stort för tjejer och killar pga dess flera användningssätt och muskelfokus

Nummer 2 på listan är en riktigt bra övning, den aktiverar inte bara magen utan även höften och beroende på utförandet kan den aktivera lårmuskulaturen. Även möjligt att fästa en vikt fram på fötterna och lyfta för er som e hardcore, dock tycker jag de e onödigt då man lägger då mesta fokusen på höften istället för magen men alla får hitta sin egen favorit metod med. går att uföra på speciell maskin, eller med en stång i tak. med raka ben eller utföra den med knäna. Hitta din favorit metod

Captain Chair's Leg Raise

Rekommenderas stort för tjejer och killar pga dess flera användningssätt och muskelfokus

Nummer 3 har jag tyvärr inget speciellt namn för men är en mycket bra övning för speciellt övremagmuskulaturen men beroende på utförandet även på sido och nedre. Medans de flesta magövningar har en fokus på även höftmuskeln för balans och lyft så hjälper den här till att ta bort därifrån och placera fokusen på magen där vi vill ha den i nio av tio fall.
Situps med benen i kryss i luften

Mycket bra för killar då den formar en mycket "sexig" magmuskulatur" men tjejer kan också självklart få ut av den.

Fick en fråga i veckan av en Jonas, han skrev såhär.
"Hej Jonathan, jag är då en kille som är mycket aktiv på gym olch tränar 3-4 dar i veckan. Jag har blivit rätt stor och smalare på senaste tiden och har ett sexpack men problemet är då att jag har fortfarande en mindre bilring runt så nedre magrutorna syns inte alls utan de sticker ut även fast överallt annars e de väldigt tight med kroppsfett. Jag bryr mig inte mycket men min tjej lekklagar väl då och då men jag blir ledsen över de. Tips ?"
Tjena Jonas! Du ahr aboslut inte ett unikt propblem, detta krigar ungefär hälften av alla som tränar och de finns några lösningar.
1: Kcal underskott är antagligen de folk oftast gör fel på, för att gå ner i vikt så krävs de att du äter mindre än vad du förbränner på en dag, vanligtvis mellan 100-500 kcal mindre om dagen e vanligt. Kallas även deffning.
2: Sit och stå rakt! Oftast e de här nr 1 problemet, folk går omkring som hösäckar och skapar då som ett böjveck åpå magen för de har en onormal hållning. Håll ryggen rak och ut med bröstet lite mer så kan de rtt snabt ge en märkbar skillnad.
3: Det vanligast problemet är också att allmäna tron är att genom att träna en viss muskel så bränns de fett just där. Inte sant, de bränns fett i hela kroppen inte bara där du precis tränar.  Genom att göra situps kommer inte leda till att du tappar fett kring magen.

Blanda din styrketräning med konditionsträning så kommer du ifrån löpningen bränna en hel del och även kommer din naturliga nivå av att använda fettet som bränsle öka och de kommer hjälpa dig tappa de "bilringar" som finns. 

Bli dock inte för skraj över om du har lite runt magen. Ofta är de genetiskt och inget du kan göra något åt i alla fall. ÄVEN så är detta ett av de största problemen folk har som är en väg in i ett matproblem som kan vara svårt att komma ut. Kolla inte dig i spegeln och avgör för de kommer du bara se fel, de e för man ser ofta felen större än vad de är och fel som inte finns.
Lite fett på kroppen är inte farligt, de kan jag lova!
Fastna inte så mycket i HUR reklam och sånt säger hur man ska se ut eller någon annan berätta för dig hur du ska se ut, var nöjd med dig själv. Du är fin på ditt sätt, alla är vackra på sitt egna sätt. Låt ingen sno det ifrån dig!


Puss & God natt ifrån mig // Jonathan

Jag har aldrig... + 2 tandborstar som har sex

Jag har nu de senaste veckorna märkt förändringar


24e Januari 2011
74,5 kg
177 Cm

Efter detta började jag med 100% satsning träning.
Druckit Alkohol 4 gånger [ 2 av gångerna 1 öl/vin andra gångerna är jag inte säker]
Slarvat med kosten endast på helger annars hållt den strikt
Prioriterat sömn
Varit mycket glad i övrigt


29e Mars 2011
83,3 kg
179 cm

Jag har aldrig varit såhär stark
Jag har aldrig varit såhär hård
Jag har aldrig varit såhär glad med min träning
Jag har aldrig förr fått så mycket positiv respons på min träning
Jag har aldrig förut fått sån bra respons via mail, bloggen m.m

Jag har idag er läsare att tacka för detta
Det må låta löjligt men denna blogg har gett mig den vilja jag saknade i min träning innan
Sen jag startade denna blogg har min träningsmoral ökat och det har jag er att tacka för
Jag hoppas denna blogg hjälpt er som den hjälpt mig
Och jag hoppas den ska forsätta göra det

Puss på er // Jonathan

såsom present för er får ni se 2 tandborstar ha sex!

Vad Ger Resultat ? Mitt Svar = Variation!

 

 

 








[bilden i högra hörnet v.11]

[bilden i vänsta hörnet v.12]

 

 

 

 

 

Vad ger resultat i träning ?

Vad gör så du ökar dina vikter ifrån 10 kg till 100 kg ?

Vad gör så att du tränar med ett leende ?

Vad gör så att du går från Marilyn Manson kropp till Jay Cutler kropp ?

 

Att varje gång du tränar ge ditt allt på olika sätt!

Styrketräning är nog den svåraste idrotten i världen på grund av några anledningar. 

Till exempel visste ni att i början av din styrketräning får du som mest resultat av din träning! Det e då kroppen verkligen inte fattar vad fan du håller på med och bygger upp muskelmassa.

 

Det e så man får större muskler, genom att lura kroppen. Kroppen är smart, den vill inte ha stora muskler.

Tänk på de, varför skulle din kropp vilja ha 110 kg muskler som kräver massa energi, när den kan väga 60 kg med de muskler som krävs för att du ska gå, äta, sova m.m så att den kan ta de lugnt.

Det e därför man lurar kroppen under träning, det e därför du inte kan lyfta t.ex. 60kg bänkpress med 10 rep varje gång du tränar bröst då musklerna tänker såhär:

"Hmm den här nuvarande muskelmassan och volymen jag har nu e allt som krävs för att lyfta 60 kg i bänkpress 10 gånger.. varför ska jag öka"

 

Men tänk om man gör såhär att du ökar vikten med 10 kg till 70 kg och lyfter vikten kommer muskeln reagera:

"Men vad i helvete händer nu ?, de blir tyngre. För att klara av de här måste jag öka på muskelmassan och volymen"

Kanske inte direkt vad den tänker men ni fattar poängen!

Saken e den att kroppen är extremt smart på många områden! Men också helt efterbliven på andra och det e där man ska utnyttja dess dumhet till din fördel.

[jag kan lova att när den här killen börja hugga ved, var yxan lite mindre]

 

Men det e inte bara att öka/sänka vikten som gör så dina muskler tänker annorlunda utan även att byta övningar.

Kanske ha X antal veckor för en period då du kanske vill öka i styrke, och sen X antal veckor för volym och sen X antal veckor med uthållighetsträning.

Det maximala jag rekommenderar någon att köra på ett och samma träningsschema enligt lekmännen och mig själv är 3 månader, man ska helst byta kanske varje månad eller var 6e vecka. JAg gillar och byta varje pass med olika övningar, de känner jag ger mig både nöje i min träning men även resultaten jag söker.

 

Hur de funkar med er kan jag inte lova, allas kroppar e annorlunda på sitt eget unika sätt men samtidigt är vi lika. Men jag kan lova att genom att höja vikten, sänka vikten och att göra en övning som tränar samma muskel fast på annat sätt kommer ge er resultat!

 

MVH / Jonathan! Puss!

 

Dagens fråga!

"Vad för muskel är sexigast på killar skulle du säga ?"

 

Ja du, alla vet väl att en grov gluteus maximus är bra både på tjej och kill sidan!

Annars får du ta och fråga någon annan om de, inte mitt område tyvärr! 

 


Frukost Tips!

1 Tips att äta varje morgon är en bra frukost och en sådan frukost är såklart ett välbalanserat intaget utav kolhydrater, protein och bra fetter. Jag letade ett tag efter en produkt som passade mig:
Hög Proteinhalt
Låg Fetthalt
Billigt

Jag kommer ihåg för länge sen att jag fick ett tips ifrån min goda vän Alex:
Kvarg/Kesella



Kesella lätt 250 G:          

100 G Kesellalätt

75 kcal

Protein: 12 g

Kolesterol: 4,6 mg

Kolhydrater: 3 g

Fett: 1 g

Kostar 15,90:-/st

Smak: Krämig och lättblandad med andra smaker utan att förstöra.

Kvarg 500G:

100 G ”Fettfri” Kvarg

50 kcal

Protein:  12 G

Kolhydrater: 3,9 G

Fett: 0,5 G

kostar 12,90:-/st

Smak: Lite mindre krämig och smulig i vissa fall men helt okej och blanda den med protein-/gainerpulver så gör den succe.

Breakfast for champions! Blanda ditt kvarg/kesella med 1 banan, eller kanske 2 råa ägg, russin, mussli, havregryn eller mjölk eller hitta er egen favorit Kvarg mix!

Jag börjar varje dag med 1 ifrån Lidl då jag tycker den e bäst angående pris och innehåll. Rekommenderas för er som också söker ett bättre frukost alternativ!

De va allt ifrån mig denna morgon. Puss på er J!


första veckan klar! Dags för å gnälla lite, porra lite och dessutom erbjuda lite!

Schemat nu klar för vecka 1 och fyfan vad de känns!

7 dagars träning sliter lite på en får jag erkänna och ser nu fram emot 2 dagars vila, ska gå en timme om dagen e enda träning jag tänker ägna mig åt.

nästa vecka börjas de igen, denna gång ska jag hålla det för dag efter dag.

Avslutade med ett GRYMT rygg pass , la in marklyft som avslutande för rygg, dock har jag tappat bort mina dragremmar :'(

Så fick bli utan, körde först en 12a på 80 kg, 10a på 90 kg och sen 2 6or på 100 kg och 3 6-8or på 105 kg, försökte på 120 en gång men gick bara en gång innan jag tappade greppet

Tips från coachen! Dragremmar, kostar ifrån 299-799 och är en engångskostnad som jag råder alla att ta. Grymma vid marklyft, chins, rodd m.m. Bra grej helt enkelt.

Som sagt träningsveckan klar! så imorgon och övermorgon blire vila!

Även imorgon ska jag på en skiva kl halv tio inne i stan och blev ditbjuden utav söta Linnea och några andra människor man inte sett på år och dagar så de blir kul, blir å ta med proteindrinkar dit bara.
Livet som träningsgalen har sina upp och ner när de gäller å festa, men jag känner att jag inte behöver dricka för att släppa loss!, en stor livsförändring som jag önskar jag kommit på tidigare.

börjar ändå bara oftast.. gråta.. spy.. åka hem med polisen när jag börjar dricka så de skiter vi i!

Blir kosttillskott början på fredag, lagom tills nästa vecka börjar. Ska bli intressant och se om de blir någon förändring. så här har vi 2 bilder från några veckor sedan.
Puss på er // jonathan!


              




P.S:

[Vill passa på och tacka alla för den positiva respons jag fått ifrån denna blogg och fått något mail där någon fråga "kan du lära mig hur du tränar?" och dessutom snackade jag med en kille ifrån min skola idag och han lät lite intresserad av att ha mig som PT så jag tänkte om fler e intresserade så ger jag chansen nu att 6 timmar, eller 8 timmar beroende på intresset som visas i veckan erbjuda er som behöver eller bara vill ha att vid 1 timme/2 ggr i veckan så följer jag med till ditt gym eller ut i naturen och tränar med dig. Visar därmed övningar som e bra och kan alternativt hjälpa er lägga upp kostscheman eller träningsschemat]

4 Timmar har jag lovat bort redan!

[email protected]

Min email adress vid intresse!
"Jag kräver ingen betalning för dessa tjänster"

Kosttillskott för mig! + Dagens träning såklart!

FX och Eiselt är två varumärken med kosttillskottsprodukter jag aldrig kommer svika!

Jag har fått upp ögon nyligen för ett nytt varumärke:

WNT!

 

Ett mycket framgångsirkt företag som skapar allt ifrån prestation höjare, till proteinpulver och piller som är istortsett så nära anabola du kan komma fast ändå inte!

 

Det jag ska testa mig på nu är:

WNT Pumped Tabs

WNT 7-Keto Caps

WNT Tribulus Caps

WNT Super Gainer

 

Aldrig testat något ifrån WNT tidigare men tog rekommendationer nu inför mina blivande hårda träningsveckor ifrån återigen Martin AXON Löwgren.  [Axon.blogg.se]


Idag blev de rätt lätt benträning dock körde jag varenda övning idag till failure. Vilket resulterade i ett pinsamt försök på 25 Reps på 80 kg Riktigt djupa knäböj så att jag inte riktigt kom upp helt på Rep 23 och fastnade med stången på ryggen och fick slänga den bakåt så blev lite pinsamt men grym träning annars, kan knappt fortfarande stå helt rakt när jag väl står upp. Arslet krampar till sådär.

 

Inne på 3e dagen på nya schemat och jag älskar det! Ser fram emot när de där grejerna ovan kommer hem till mig så hoppas jag att allt stämmer så att man blir lite krallig till sommaren!

 

 

Så får ni en porrig bild på mig!, men inga tuttar denna gång!


Sant eller Falskt ? Magträning!

Träna Mage Varje dag ?

Man stöter ofta på folk som säger:

"- Man ska träna magen varje dag, det e bara bra"

I detta fall brukar jag ställe frågan:

"- Skulle du träna t.ex. ryggen två dagar i rad ?"

"- Nej fan det sabbar ju återhämtningen" = Svaret man ofta får.

Jag skulle inte rekommendera att köra mage varje dag, jag kör den kanske 1-3 ggr i veckan , 3 ggr e MAX som med alla andra muskler i kroppen, den behöver också återhämtning och vila för att kunna ge resultat och prestera på max.

Dock kan man träna alla muskler i kroppen 2 dagar i rad beroende på hur hårt du kör, kör du bara kanske 50% av din totala kapacitet så, ja då kan du ge dig på att träna igen nästa morgon samma grejer.

Kör du 100% av din kapacitet, ja då bör du vila eller köra andra övningar nästa morgon.

Dock rekommenderar jag att du ger 100% av det du kan ge under varje pass, jag har inga studier på det men jag skulle säga att det ger mest!

 

Om jag tränar t.ex. Ben får jag lite känsel i magen också, e de så att magen aktiveras även om du gör övningar som fokuserar på en annan kropps del ?

Magmusklerna, Bålmusklerna är ofta aktiva vid lyft. Speciellt vid tunga benlyft och axel lyft men även vid bröstträning m.m. Bänkpress är ju främst en bröstövning men den tränar även hela främre överkroppens muskulatur.

Jag kör alltid mage efter eller före benträning då du aktivt använder magmusklerna under benträning, speciellt vid tunga lyft. T.ex. under raka marklyf och knäböj är magen rätt så mycket aktiv för att hålla balansen i överkroppen så du inte sviktar framåt eller bakåt för mycket

Även finns de studier på att när du tränar axlar, speciellt om du kör stående marklyft så e inre magmuskulaturen också väldigt aktiv. Jag testade för några dagar sen å köra och se hur magen ändras i form av pump (ja även magen får en viss pump när du tränar).

Skulle lagt upp dessa tidigare men glömde bort att jag hade gjort detta test, jag tog en bild hemma innan jag stack till gymmet och sen tog jag en bild när jag kom hem ifrån gymmet och jag tycker skillnaden är slående.

Jag gjorde inga som helst magövningar ifrån den övre bilden och undre och jag spände mig inte på någon av dem.

Före, helt opumpad.

Nu blev bilden rätt mörk men speciellt övre magmusklerna av utseendet att säga vid militärlyft blev enormt mer aktiverade så jag tycker de kan avgöras i att:

 

Det är sant att magmusklerna aktiveras , även vid stående militärlyft och säker vid andra axelövningar då också! Inslående.

 

P.S: JAg har nu kört hela Mars Månad utom något som helst kosttillskott men nästa månad ska jag se till att banne mig köra pået igen och se skillnaden.

Lägger upp vilka jag ska köpa den 25e nu.

 

Puss och tack för mig // Jonathan!

 

 

 


Träningsschemat!

Pass 1 Bröst | Axlar (Främmre/Mellersta) | Triceps - Tungt (Lågrep)

Hantelpress 2 Set + 1 Drop set v. 1-3-5
Snedhantelpress 2 Vanliga Set + 1 Drop set v. 2-4-6
Axel Hantelpress 4 Set Fullt ROM
Cablecross (Mycket framåtlutade och böjd armbåge) 1-3 Set Fullt ROM
Pushdowns 2-3 Set

Pass 2 Ben - Tungt (Lågrep)

Knäböj 2 set
Jonte Modifierade Knäböj 2 set
Benpress 3 set
Utfall (Upp på träningsbänk) 2 set
Benspark 3 set

Kommentar: Sträva efter att köra fullt djup i knäböj men går det inte så kör så djupt ni kan med bibehållen teknik och form på ryggraden.

Pass 3 Rygg | Axlar (Bakre) | Trapezius | Biceps - Lätt (Höggrep)

Sittande kabelrodd 3 Set
Latsdrag Strikt 3 set
Chins 2 Failure Set
Baksida Axlar Maskin 3 Set
Hantelshrugs 2 Set
Axon Curls 3 set

Pass 4 Bröst | Axlar (Främmre/Mellersta) | Triceps - Lätt (Högrep)

Bröstpress maskin 3 Set
Axelpress i maskin 2 set
Enhands kabellyft åt sidan 3 set
Kabelflyes 1 Vanligt + 1 Dropset v1,3,5
1 Superset med liggande+Övre v2,4,6
Dips 2 MAX set
Cablecross enhands Triceps press 2 set

Pass 5 Ben - HIIT löpning

Uppvärmning: 5min gång följt av 5min lätt joggning.

15km/h | 60 sek | 0 grader uppförsbacke
15km/h | 60 sek | 0 grader uppförsbacke
15km/h | 60 sek | 0 grader uppförsbacke
15km/h | 60 sek | 0 grader uppförsbacke
15km/h | 60 sek | 0 grader uppförsbacke

24km/h | 15 sek | 3 graders uppförsbacke
24km/h | 15 sek | 3 graders uppförsbacke
24km/h | 15 sek | 3 graders uppförsbacke
24km/h | 15 sek | 3 graders uppförsbacke
24km/h | 15 sek | 3 graders uppförsbacke

18km/h | 30 sek | 12 graders uppförsbacke
18km/h | 30 sek | 12 graders uppförsbacke
18km/h | 30 sek | 12 graders uppförsbacke
16km/h | 20 sek | 12 graders uppförsbacke
16km/h | 20 sek | 12 graders uppförsbacke

Aktiv vila genom lätt gång i 120 sekunder mellan varje intervall

Kommentar: Hur fort ni springer och vilken lutning ni använder bestämmer själva men försök om möjligt ligga så nära det jag angivit för maximal utmattning, genomblödning och konditionseffekt.

Pass 6 Rygg | Axlar (Bakre) | Trapezius | Biceps Tungt (Lågrep)

T-bar 4 set Fullt ROM
Hantelrodd 2 set Fullt ROM
Latsdrag Superset Close Grip + Breda 1-2 Set Strikt+Ostrikt
Stående frammåtlutande omvända hantelflyes 3 set
Smithmaskin Shrugs 2 set
Skivstångscurls 2-3 set

Dag 7 Mage
Crunches i maskin Tungt/Lätt
Stående bålrotationer med skivstång 15 Rep/Sida 2 Set
Cablecrunch 5 Hela, 10 Korta, 5 Hela x2
Situps med Ben i luften 25x2
Plankan 2 min x 2
Cykla med armbåge och knä kontakt 25x2

Träningsprogrammet för mina 6 Veckor framåt, AXON 5.0

Martin Löwgren eller på nätet känd som Axon, en av mina största idoler inom träning dock har jag aldrig följt någon av hans träningsmetoder men nu har jag kommit så långt i min träning så jag ska ge hans 5.0 träning ett försök.

Varning!: Detta träningspass varnar jag för, inget för nybörjare säger både Axon och jag rekommenderar INGEN som e ny att prova på de här, du måste ha hållt på ett tag och veta vad övningarna du utför är för sorts övningar.


"Axon 5.0 är ett ett schema framtaget för personer som verkligen vill satsa allt på sin träning. Det ställer enormt höga krav på allt. Styrka, kordination, uthållighet, balans och mental inställning.

Man behöver absolut inte ha gått alla stegen från 1.0-2.0-3.0-4.0 innan man börjar med 5.0 men jag rekommenderar att man är riktigt vältränad för att kunna få ut maximalt av detta schema. Har man tränat på hög nivå och har bra kroppskontroll är absolut inte detta ett schema man ska låta sig skrämmas av - tvärtom, men man ska veta att de kommer krävas mycket för att man ska få ut maximalt från det.

Som alltid med mina scheman så kräver det lite egna initiativ. Man får inte känna sig styrd eller begränsad av det jag skriver. Det jag skriver är rekommendationer och absolut ingen slutlig lösning som automatiskt kommer fungera för just dig och din kroppstyp - då kallas det personlig träning och det är sånt jag arbetar med dagligen.

När jag konstuerar träningsscheman åt mina kunder så tar jag inte bara och skriver ut ett Axon 2.0 och tror att det automatiskt ska funka på just den individen. Alla människor är olika och det gäller att skräddarsy träningsscheman utifrån just den personens kroppstyp, erfarenhet, kravprofil, målbild med mera.

När man noggrant undersökt deras nacke, bröstrygg, ländrygg, höftled, knäled, fotled och deras muskulära status i kombination med en fullständig rörelseanalys så skapar man ett program efter just den personens förutsättningar och önskade mål så att det verkligen blir ett träningsprogram anpassat för dem.

Detta är oerhört viktigt och får inte glömmas. Alla människor är inte mekaniskt gjorda för bänkpress, knäböj med mera och då gäller att det konstruera ett schema som ger dem samma stimulans utan dessa övningar men som ska ge samma resultat.

Grundprincipen i de scheman jag konstruerar ser i stort sett alltid likadan ut, men övningarna, repsen, seten, kosten, intensiteten, frekvensen mellan två kunders scheman kan skilja sig enormt att man inte kan tro att de följer samma träningsschema och det är fördelen med mitt träningskoncept.

Helkroppspass och halvkroppspass är suveränt och något jag verkligen förespråkar men ska man ta sin träning till den högsta nivån är det ett splittat schema man ska satsa på.

Vad som ger bäst resultat går inte att säga, eller jo det gör det visst och det stavas variation.

Jag har satt Friidrottare på landslagsnivå på enkel bålstabilitetsträning och ett modifierat 2.0. Hur kan jag göra nåt sånt kanske någon tänker? 2.0 är ju ett riktigt nybörjar schema. Visst är 2.0 från början riktat till nybörjare men betyder det automatiskt att en vältränad person inte kan få resultat av det? Absolut inte.

Eftersom mitt träningskoncept som jag tidigare nämnt mycket bygger på egna initiativ går det teoretiskt att göra 2.0 jobbigare än 5.0 om man nu inte vill träna styrketräning varje dag.

5.0 är ett schema jag använder i slutet på mina tävlingsdieter samt under perioder när jag verkligen har mycket tid över för träning och kan besöka gymmet 2gr om dagen 7 dagar i veckan om de skulle behövas.

Eftersom det är ett schema som blandar styrketräning med tung löpning gäller det att man har såväl styrka som kondition för att orka med schemat. Jag använde t.ex ett modifierat 5.0 de sista 4 veckorna när jag ville formtoppa inför Luciapokalen 2008.

Jag rekommenderar ingen att följa 5.0 längre än 6 veckor i sträck (4 veckor brukar jag köra).

En grundregel om man ska man hålla sig skadefri och undvika överträning med 5.0 ska kosten och återhämtningen skötas till 100%. Det går inte att tumma på detta.

Uppvärmning

Jag rekommenderar verkligen alla att värma upp innan passet. 5-10min på träningscykel/löpband/crosstrainer/roddmaskin följt av s.k pyramiduppvärmning kommer ge dina muskler/leder/senor/nervsystem bra förutsättningar att prestera maximalt. Med Pyramiduppvärmning menas att om du ska köra på 100kg i bänkpress som första övning så kör du t.ex 5-10reps på 20kg, 5-10reps på 40kg, 5-10reps på 60kg, 5-10reps på 80kg. Det är inte nödvändigt att köra så små intervaller men det är de jag förespråkar under passets första övning. Detta gör jag bara på passets första övning och på nästa övning räcker det med att köra ett lättare set innan själva arbetssättet. Man ska vara rädd om sina muskler och sina leder och en korrekt utförd uppvärmning är en mycket god försäkring mot skador.

Träningsschemat kommer nästa inlägg!

Man tränar varje muskel 1 gång per träningsperiod (7 pass per period innan det börjar om igen). En gång lätt. En gång tungt. Benen är det som skiljer sig lite då ett HIIT pass finns inlagt.

Jag ger er oftast två övningar (men ibland bara en för att jag vill att ni kör just den övningen) för varje muskelgrupp att välja mellan.

Välj den som passar dig bäst och kör på den under perioden du tränar efter 5.0


Kommentar: Variera mellan lågrep och högrep under passets gång.

OBS! Känner man att en viss övning verkligen inte känns bra kan man självklart byta ut den mot en liknande övning. Du är (ska vara) tillräckligt erfaren för att själv kunna känna efter vad som bäst passar dig.

Jag vilade 1-2dgr efter varje period (7pass) men vill man vila efter Pass 3 går det också bra. Detta schema är gjort för att stressa kroppen maximalt och det kommer kännas i kroppen. Lyssna därför på din kropp. Vill den vila så vilar du. Känns det bra så kör du på. Detta är ett extremt schema - ingen barnlek.

Antal set

3 set under de tunga låg repetionspassen och 2 set under de lätta hög repetionspassen rekommenderar jag, men som sagt - man får självklart ändra detta efter egna önskemål.

Repetioner

4-6 repetioner under de tunga låg repetionspassen. 15-20 under de lätta hög repetionspassen.

Träningsprinciper

Variera gärna dina pass med något av dessa
Dropset
Superset
Pyramidset
Fusk med kontroll
Forced reps
Halva rörelser
Långsamt excentriskt
Snabbt koncentriskt
Snabbt excentriskt
Långsamt koncentriskt
Explosiva rörelser
Failure

Våga prova nåt varje pass. Det är suveränt men se upp för den ökade skaderisken hos vissa."

 

Martin Löwgren - Axon.blogg.se

 

 



5.0 är ett splittat träningsschema som blandar styrketräning och intervallträning. Jag föredrar att lägga på passen på bestämda dagar men det är absolut inget måste.

Måndag Ben

Tisdag Axlar (ej bakre fibrerna), bröst och triceps

Onsdag Vilodag

Torsdag Rygg (Roddövningar), baksida axlar, trapezius, biceps och mage

Fredag Sprintlöpning på löpband. Se över din löpteknik (eller låt någon göra det) innan du testar detta.

Lördag Axlar (ej bakre fibrerna), bröst och triceps

Söndag Rygg (Chinsövningar), baksida axlar, trapezius, biceps och mage

OBS! Känner man att en viss övning verkligen inte känns bra råder jag er att först se över utförandet och verkligen ge den en chans men funkar det ändå inte kan man självklart byta ut den mot en liknande övning.



Måndag



Knäböj
Raka marklyft
Utfall/Step up
Partiell knäböj
Benpress
Liggande lårcurl
Benspark



Tisdag



Smith/bänkpress med fötterna i luften
Militärpress
Dips
Hantelflyes
Lutande kabellyft åt sidan
Bröstpress i maskin
Pushdown



Onsdag



Vilodag.



Torsdag



Skivstångsrodd
Hantelrodd
T-bar row
Sittande hög (bred) kabelrodd
Skivstångrodd (bred) i smithmaskin
Stångcurl i kabelmaskin
Cablecrunch



Fredag



12km/h | 60 sek | 5 grader uppförsbacke
15km/h | 40 sek | 5 grader uppförsbacke
18km/h | 30 sek | 5 grader uppförsbacke
20km/h | 15 sek | 5 grader uppförsbacke
22km/h | 10 sek | 5 grader uppförsbacke

12km/h | 60 sek | 10 grader uppförsbacke
15km/h | 40 sek | 10 grader uppförsbacke
18km/h | 30 sek | 10 grader uppförsbacke
20km/h | 15 sek | 10 grader uppförsbacke
22km/h | 10 sek | 10 grader uppförsbacke



12km/h | 60 sek | 15 grader uppförsbacke
15km/h | 40 sek | 15 grader uppförsbacke
18km/h | 30 sek | 15 grader uppförsbacke
20km/h | 15 sek | 15 grader uppförsbacke
22km/h | 10 sek | 15 grader uppförsbacke



Lördag



Enarms stående axelpress (Hantlar)
Rak hantelpress med fötterna i luften
Hantellyft åt sidan
Dips
Cablecross
Liggande tricepspress



Söndag



Chins
Maskindrag
Traditionella latsdrag
Smala latsdrag
Hantelcurls
Cablecrunch

Deffträning!

Okej nu har jag gått upp mer än vad jag igentligen velat men vilken effekt.

 

Får tacka några människor på Najaden som hjälpt mig stort med min träning nu, utan dem hade jag stannat kvar på min tidigare träningsmetoder och min träningsvilja.

Även min Pappa, Ove Lindborg som gett mig tips i min kost som jag haft svårt med att följa vid tidvis men när jag fick tag i de så BAM! förändring skedde.

 

Från och med imorgon Resetar jag hela mitt träningsschema och lägger upp ett litet exempel här:

6 Veckor Tuff Kost

6 Veckor Tuff Träning

6 Veckor Av Vilja

Period
Styrka, kondition, Strukturell Hypertrofi 

Styrka Innebär Låga Reps med många set och få övningar

Kondition kommer jag blanda med ett egetskapat helkropps pass [Speciellt för Rygg, Ben och Mage]

Strukturell Hypertrofi betyder i allmän Regel 8-12 Rep med 5 set , jag kör tills Failure varje set och satsar hårt på att försöka höja vikten med 2,5-5 kg varje set!

Mål 
Öka muskelmassa, minska fett% och definiera alla kroppens muskler


Viktmål
Från
82,5 kg - Stanna där alternativt Gå ner till 81 kg.

Prioriterade muskelgrupper
Rygg, Bröst, Biceps.

Dessa kommer specialtränas lite under denna period för att få dem att uppnå samma
styrka och volym som resten av mina muskelgrupper.

Fokus
No Pain, No Gain!

Rörelseomfång (ROM)
Styrkeveckor blir Fullt ROM

Kondition blir Fullt ROM med både strikt och ostrikt vid chins och dips!

Strukturell Hypertrofi blir Fullt ROM med både strikt och ostrikt vid chins, dips mestadels


Övningar
Byter övningar varje pass, under styrka blir det mest basövningar och även under hypertrofi, vid kondition blir det mest jobb med egna kroppen.

Övningar per muskelgrupp
1-3


Set per övning
3-5

Träningsprinciper
No Pain, No Gain!

Vila mellan varje set
Cirka 30-100 sek 

Under vissa övningar vilar jag lite (lyft åt sidan till exempel) medan under andra behöver jag
vila lång tid (tunga knäböj och marklyft). Även hur många repetioner jag gör styr hur lång vila jag behöver.

Repsintervall
4-12

Procent av 1RM
70-85%

Kommentar: Kommer lägga upp träningen och kosten hårt här så följ vid intresse så märker ni hur jag gör när jag verkligen satsar!


20 Anledningar Till Ett Liv Av Träning

 

1: Din kropps maximala syreupptagning ökar med regelbunden träning

2: Hjärtats slagvolym och slagfrekvens blir bättre

3: Du ökar din energiomsättning [du får ut mer näring till kroppen]

4: Du ökar kroppens naturliga fettförbränning och motverkar då övervikt

5: Din uthållighet ökar vilket medför en piggare och gladare vardag

6: Under hårt arbete ökar pulsen, i vissa fall skadligt. Genom träning kan du sänka pulsfrekvens och orka tyngre och längre

7: Du sänker ditt blodtryck

8: Du minskar obestridligt riskerna för urkalkning av skelettet

9: Du ökar produktionen av endorfiner i kroppen vilket gör dig gladare :D

10: Du minskar risken betydligt för olika former av tarmcancer

11: Du gör så att ditt Enzym system naturligt blir bättre vilket också bidrar till högre ämnesomsättning

12: Du blir starkare i musklerna och minskar därmed ansträngningen under arbete

13: Den goda kolestrolhalten ökar och motverkar med det den onda kolestrolhalten

14: Du kan normalisera toleransen för socker. Mycket bra för er som lider av diabetes

15: Du får ökad tolerans för värme så du kan ha tjockare kläder på dig på somrarna om du känner för de

16: Dina leder, ledband samt senor blir starkare

17: Minskar uppsamlandet av mjölksyra i musklerna

18: Nyskapandet av muskelfibrer gynnas

19: Risken för att du ska bli offer för en blodpropp minskar betydligt

20: Med ett starkare hjärta minskar risken för att du ska drabbas av hjärtsjukdomar

 

En dag kanske du ser såhär glad ut när du nått ditt mål!

 

Puss & Kram // Jonathan

 











Dagens Kost+Träning+En fråga om mat!

Frukost 07:30

250 G Kesella Lätt

3 dl Havregryn

2 Mackor med ½ dl Keso på varje

 

Mellanmål 09:30

Nutrilett Bar Choklad smak

1 Banan

1 Whey FX Dos Protein Shake

 

10:30 Träningprepp

1 Dos Amino Rush

½ Dos Eiselt Creatine

 

Träning 10:45-11:55

Ben+Mage

 

Träning avslutning!

1 Dos Amino Rush

½ Dos Eiselt Creatine

3 Omega3 fiskolje tabletter

 

Lunch 13:00

400 G Stekt Kyckling

1 Påse "Jontes" Bearneisås med 1 Dosering Whey FX Protein Pulver

ca. 100 G ... Mörk Pasta ? Brun Pasta ?

 

Mellanmål 16:00

250 G Kesella Lätt

 

Middag 19:00

Kyckling & Wokgrönsaker Wokade av min styvmor Katarina med kokosnöt grejsemojs med mera! MUMS!

 

 

Äter inte såhär varje dag men på ett ungefär.

Ca. 2100 Kcal, då mår jag som bäst!

 

Dagens Fråga: "Varför e de så viktigt å äta ?, går man inte ner snabbare om man hoppar över alla mellanmål och äter en mindre lunch och lite mer middag, eller kanske äta lite oregelbundet och chocka kroppen som man gör under träningen med variation?"

 

Svar ifrån mig: - Jo iofs men de beror på hur mycket du menar med lite mer middag ?

Äta oregelbundet är nog om du frågar mig bland de dummaste du kan göra, kroppen mår bra av rutiner av mattider, sömn och rörelse. Men de finns såklart studier av båda men jag har lärt mig av min pappa och jag tror verkligen på de han säger.

Ät när du behöver de helt enkelt, du tappar inte kilon snabbare och bättre genom att undvika mat. Godis kan jag förstå och andra onyttigheter men vanligt mat som frukost, lunch, middag eller mellanmål e bara bra om de behövs!

Jag är världens godisfreak och har en dag i veckan då jag knaprar på godisbitar mer än jag kanske borde igentligen men jag känner att jag mår bra med lite onyttigheter ibland. Humöret är viktigt under träning också, att bara äta kesella varje dag skulle göra mig deprimerad!

Men tillbaks på svaret till din fråga.

Jag skulle sammanfatta allt genom att säga:

Äta är som att träna!

Gör det på det sättet du tycker funkar bäst, alla är olika och kropparna funkar på olika sätt. Lär känna din kropp och lyssna på den vad känner så kommer den reagera och du kommer få de resultat du jagar.

 

Puss på er // Jonathan


Dagens Träning!

Idag körde jag ett skönt pass med bröst+axlar+triceps.

 

Körde hypertrofi med viss styrka, kort sagt så sänker man vikterna lite, kör helt strikt och 4-9 set. 40-60 sekunders vila mellan varje set.

 

började med incline maskinpress:

70 kg 2setx8-9 Rep

65 kg 2setx8-9 Rep

62,5 kg 2setx8-9 Rep

 

Sen liggande ChestCable cross:

30 kg 1setx8-9 Rep

27,5 kg 1setx8-9 Rep

25 kg 1 setx5-9 rep

 

Sen körde jag ChestCable cross stående[mitten] denna gången med en Drop set metod.

35 kg - 9 Rep

32,5 kg - 4 Rep

30 kg - 3 Rep

27,5 kg - 2 Rep

25 kg - 3 Rep

 

och de bara brann i bröstet, värt å testa för er vågade! Drar ut varenda liten smutta energi i kroppen och muskelfibrerna säger bara "WTF ?!" och lyder sin herres vilja och muskeln kommer öka i muskelmassa och volym.

 

Efter de kom Axelpress med hantlar, axlarna var redan väldigt trötta så jag körde bara en övning för axlar. Viktigt å känna efter, blev 6 set med fullt ROM!

20 kg 2setx8-9 Rep

16 kg 2 setx7-9 Rep

20 kg 1setx4-6 Rep

17,5 kg 1 setx4-6 Rep

 

Sist men inte minst! Enhands CableCross Triceps Press!

17,5 kg 2 setx8-9 Rep

15 kg 1 setx5-7 Rep

 

Passet tog knappt 50 minuter och gick sen hem på 15 min och de värkte i kroppen hela vägen och mer, UNDERBART!

 

De viktigaste om ni ska köra något liknande är att det är Kvalitet före Kvantitet.

 

Kvantitet är Antal rep eller antal kg du lyfter, ABSOLUT inte viktigast.

 

Kvalitet är hur du gör din övning och hur hårt du pressar dig själv att göra de där sista lyften. Det är här varje person bestämmer utöver om man ska få de resultat man jagar, och det är vid Kvalitet du får dem.

 

 


Dagens Frågor!

Jag har fått ett flertal frågor om folk som är rätt simpla och jag ger här min syn på saken i frågan. Observera dock att mina svar stämmer inte alls överrens med andras kanske, det finns flera olika metoder för träning. Det tog mig 1 år att hitta min metod och lära mig känna min kropp rätt, det är det viktigaste. Men jag ska svara enligt allmäna forskningsundersökningar och allmänna stykretränings tips ifrån coachen så gott jag kan!

 

"Vilken träningsform är bäst för hälsan ?, kondition eller styrka ?"

 

Denna fråga finns de tusentals undersökningar på men om du frågar mig vad jag vet så är de att båda två tillsammans är bäst. Dock ska man kanske inte springa 1 mil och sen gå på styrketräning om du vill ha mest resultat ifrån båda två.

Kondition och styrka krävs mycket i vardagen där kanske kondition är viktigast i alla sorter av träning.

Låt mig förklara:

1: Kondition ger dig ett starkare hjärta. Mer blod kan pumpas ut i kroppen och det gör att kroppen snabbare kan transportera syre och näringsämnen ut till resten av kroppen.

2: Kondition ökar din syreupptagnings förmåga. Det medför att för er styrkelyftare som säger "pff, vem behöver springa. Lyfta stort e de som gäller. styrke träningen ger ju kondis"

Jo iofs, men bara halvt sant! styrketräning har inte i närheten av den +faktorn för kroppen som ett löppass ger. Dessutom med ökat syreupptanging kommer styrkan också öka AKA du kommer få större muskler, snyggare muskler och starkare muskler.

3: Löpning ökar även hjärnaktiviteten!

o.s.v. finns massor av +

1 Motargument: "Men forskning visar att efter 20 minuters konditionsträning går kroppen in i katabolskt tillstånd"

[Katabolskt betyder nerbrytande av muskler]

Forskning visar även att du får cancer av att andas.. och äta också så... ta alla forsknignar med en nypa salt. Det e iofs rätt att löpträning leder dig in i ett katabolskt tillstånd men inte alls så som vissa säger att musklerna verkligen bränns bort. Sålänge du ÄTER ordentligt både innan och efter träningspass så kan jag lova att du inte behöver oroa dig för att din biceps försvinner för du går ut och springer i en timme. Det e samma sak med styrketräning, leder också in dig i ett katabolskt tillstånd. Alla former av träning e kataboliska, det e efteråt när man får i sig näring som kroppen bygger upp sig!

 

"Deffa ?"

 

OBS! Ska du deffa på riktigt råder jag er som speciellt under 20 års ålder att kolla med en läkare först. Deffning kan förstöra en hel del i kroppen om du inte vet vad du gör.

Deffa är ett ord man ofta hör i gymmet av både nybörjare och proffs.

skillnaden kan vara denna:

Nybörjare:"Fan asså typ bara käkat kyckling nu i en månad asså, känner mig så jävla krallig asså gått upp muskelmassa som fan"

okej fel här man kan gissa att personen har ingen ANING om vad deffa igentligen är och är ännu en nisse på gymmet man bara stör sig på.  Vi brukar kalla dem "stönarn", "Lägga på en massa vikter på stången man absolut inte klarar utan måste ha hjälp av 2 kompisar bredvid killen" eller favoriten "Discoswing killen"

1: säger personen att man bara ska äta kyckling kan du säga "Bullshit" till han på en gång. En person som kan vet att kyckling är aboslut inte de enda och bästa när man deffar och man ska absolut inte endast äta protein.

2: Bygga muskelmassa ?, "Deffa" är ett förkortat slang för "definiera". Altsså ta bort fettet som ligger ivägen för muskelformerna. Vad folk ofta inte vet att för istortsett alla (dock finns de några undantag) så kan man inte varken gå upp eller bygga muskler under en deffperiod. Man blir ofta lite svagare och tappar muskelmassa men får snyggare och mer väldefinierade muskler då kroppen även angriper alla fettresurser du har i kroppen i desperata försök efter energi vilket gör att kroppen kommer angripa musklerna också.

Proffs:"Ska försöka tappa 2 kg på 4 veckor nu med deffning och sen ta vanligt mat en vecka och sen ta bort ytterligare 2 kg på 4 veckor"

Här har vi ett riktigt proffs, dock kan deff perioder vara längre än 4 veckor men tog ett exempel. Realistiska ideer då allmänt i vare sig viktnedgång och viktuppgång är 0.5 kg i veckan ungefär för en normal person att tänka sig öka eller minska.

Dessutom under en ritkigt hård deff är det väldigt lågt om fett och kolhydrater vilken kommer göra att du kommer inte må så jättebra då kroppen behöver just detta så en vilovecka emellan för att äta normalt gillar jag när folk säger iallafall.

 

"Vad är det när man gör en träningsövning "strikt" ? och vad är det när de e "ostrikt ?"

Strikt är mer kontrollerat och strikt okontrollerat.

Detta är svårt att förklara men här e en video för strikt och en för ostrikt.

http://www.youtube.com/watch?v=U_eoxV8PXXU&feature=related

Strikt Latsdrag.

Observera hur han utför, detta brukar oftast vara jobbigast då man gör hela övningen försiktigt och lugnt. Mycket bra för muskeltillväxt men också svårt för många! Muskelkontakt!

 

http://www.youtube.com/watch?v=E0d5wjD8qg0

ostrikt smala latsdrag.

Observera hur han utför övningen, jämfört med strikt så e de mer ryck  och han svänger lite fram och tillbaka med överkroppen. Dock e detta inte helt fel för kroppen heller, speciellt om man kanske e lite trött, var dock försiktig så du inte svängen för mycket, du ska dra vikten med armarna och ryggen inte genom att svänga in den genom att gunga ner dig så huvudet e nära golvet.

Tack till Axon som lägger upp dessa videor och visar oss ovetande människor!


Nu hann jag inte med mer då jag måste gå till min syster på middag och sen fyller min kära vän Julia år idag så ikväll blire en öl med henne och andra kära vänner ikväll på fjortishangoutet Viper! "suck"

Men träna hårt nu folk!

Puss J!

 




Doping!

JAg väljer att återigen ta upp detta ämne. Nyligen fick jag veta att en kille på mitt gym jag tränat med i snart ett år har börjat för ett tag sen att skjuta steorider.

Det har lett till visst en muskelökning och viktöknign utanför denna värld men han har också visat symptom.

Förhöjd aggresivitet är en av dem och det har lett till att hans flickvän bröt med honom, han har även problem med njurarna som han inte haft förr.

Han slutade genast efter att tjejen bröt med honom, efter det ledde det till en djup depression och han e nu tillbaks efter en månad av återhämtning men han ser inte sig själv lik ut och han ångrar det han gjort som bara den.

Tar nu en stund och förklara för er, djupt ingående

Vad är steroider?

Steroider tillverkas testosteron-liknande läkemedel som vanligen vidtas för att bygga muskler, förbättra prestanda och förbättra utseendet. Medan vissa steroider används medicinskt för att behandla många villkor, inklusive astma, kronisk lungsjukdom, hudåkommor och allergiska reaktioner som Poison Ivy, kan icke medicinsk användning av steroider har allvarliga biverkningar. Använda steroider för kosmetiska eller idrottsliga ändamål är inte sanktionerad i USA.

Varunamn

Anatrofin, Anaxvar, Annadrol, Bolasterone, Decadiabolin, Decadurabolin, Dehydropiandrosterone (BHEA), Delatestryl, Dianiabol, Dihydrolone, Durabolin, Dymethazine, Enoltestovis, Equipose, Gamma Hydroxybutilate, Maxibolin, Methatriol, Methyltestosterone, Parabolin, Kinolon, Therabolin och Winstrol för att nämna några.

Användningssätt

Svalde i tablettform eller vätska eller injiceras. Användare ta dem i mönster som kallas "cykling", vilket innebär att de tar dem över en viss tidsperiod, stoppa och starta sedan ta dem igen i stället för kontinuerligt med dem. Många användare tar också olika typer av steroider i kombination med andra droger. Detta kallas "stapling".

Tecken och symtom på steroider

Steroid missbrukare uppvisar ofta följande symptom:
Snabb viktökning
Snabb muskelutveckling
Acne blossa upp
Vätskeretention  (kroppen samlar upp massvis med vätska)
Gul nyans i ögonen och på huden (gulsot)
Humörsvängningar, depression
Aggressivt beteende
Förtida balding  (håret ramlar av)

Vaneföreställningar

bröstförstoring hos män (du får tuttar)

Drogtest Detection

Orala steroider finns i ditt system upp till flera veckor efter användandet. Injicerade steroider kan hittas i flera månader efter användning.

Konsekvenser på kort sikt

Användning av steroider kan öka muskelmassa, styrka och uthållighet, men kan också orsaka levertumörer, gulsot, vätskeansamling, och högt blodtryck. Vissa användare visar dåligt omdöme, eftersom droger få dem att känna oövervinnerlig. Andra användare lider av okontrollerad aggression och våldsamt beteende som kallas "Roid Rage", svår humörsvängningar, maniska episoder och depression. De drabbas ofta av paranoid svartsjuka, extrem
irritabilitet och kan ha vanföreställningar.

Långsiktiga konsekvenserna

När kroppen upplever en ansamling av steroider i sitt system, tillstånd som högt blodtryck, högt kolesterol, njursjukdom, hämmad tillväxt och hjärta skador sannolikt kommer att uppstå. Kvinnor kan uppleva oåterkalleliga mörkare röst, krympande bröst, oregelbunden menstruation, skallighet och hårväxten på andra delar av kroppen, och genitala svullnad. Män kan uppleva skallighet, bröstförstoring, sterilitet, krympning av testiklarna och impotens. Steroider såsom prednison och andra syntetiska steroider kan orsaka en ökning i blodsocker genom att blockera effekten av insulin. Över tid kan användare utveckla diabetes.
Lär dig fakta och risker med steroider

Farorna med steroider använda är många, men många människor är omedvetna om dem. Om inte ordinerats av en legitimerad läkare, steroider är farliga och kan orsaka en mängd medicinska problem med permanenta konsekvenser. Anabola steroider är konstgjorda versioner av testosteron (ett manligt hormon). De kan ges som injektion eller tas oralt.

Det främjar tillväxten av muskelvävnad och används ofta av kroppsbyggare och andra idrottare. Överanvändning av ungdomar kan påverka kroppens tillväxt plåtar. Det kan antingen vara en långsammare tillväxt eller en ökning av ben åldrande, som båda är onormala och uppstår som ett resultat av en hormonell obalans.

Vissa användare injicera steroider i sina system med smutsiga eller osterila kanyler. Detta kan öka risken att smittas av aids och andra blodburna sjukdomar. Eftersom kroppen får en konstgjord utbud av testosteron, slutar det att göra sin egen försörjning av hormon som kan orsaka krympning av mäns testiklar.

Kvinnors kroppar producerar även små mängder av testosteron. Därför påverkar användningen av steroider också kvinnor. Inte bara kan båda könen lider med tidigt håravfall, men de kan även orsaka en ökning av kroppsbehåring. Kvinnor lider med reproduktiva problem. Till exempel kan oegentligheter i menstruationscykeln förekomma. Ibland kommer menstruationscykeln sluta helt, vilket gör det omöjligt att föda barn.

Steroider kan orsaka allvarliga leverskador och många användare utveckla allvarlig lever relaterade villkor som vattenretention, hepatit, tumörer, cystor, och levertoxicitet. Ibland kan fylla leversvikt uppstå. Symtom på leverskada är trötthet, mörk urin, ihållande buksmärta, och en gulfärgning av hud eller ögon.

I denna artikel har vi diskuterat några av farorna med steroider. Om du använder steroider i ett försök att öka din kroppsmassa eller förbättra din idrottsliga förmåga, kanske det är dags att sluta. Att bli en framgångsrik idrottsman kräver hårt arbete och en hälsosam livsstil.
Fakta om anabola steroider

Alla som är inblandade i en värld av bodybuilding och tävlingsidrott i allmänhet, kommer att förstå det tryck som går med strävar efter att uppnå optimal prestanda. Ibland idrottare känner att de inte kan nå sin topp utan artificiellt öka deras befogenheter återhämtning från intensiv träning. Ett sätt att påskynda denna process är genom användning av anabola steroider. I denna artikel kommer vi undersöka vad anabola steroider faktiskt gör. I en andra artikel kommer vi fokusera på de faror som är förknippade med steroider.

Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i steroider är testosteron som är väl känd som de stora manliga hormonet. Testosteron påverkar kroppen på två sätt, antingen som en anabol eller androgen inflytande. De anabola effekter hjälper till att bygga vävnad genom att öka muskelmassa och bentäthet. Androgen åtgärder är sådana som påverkar sekundärt könsbestämmer egenskaper hos män.

På senare år har forskningen som en del intressant information i samband med testosteron:
Det påverkar muskelmassa genom muskelfiber hypertrofi med en ökning av tvärsnittsytan av muskelfibrer.
Det tar en dos på minst 300 milligram av testosteron för att öka kroppens nivå över det normala.
Det verkar direkt på muskeln själv.
Det stimulerar frisättningen av tillväxthormon.
Den har en anti-katabol effekt.

Från dessa fakta kan vi dra slutsatsen att testosteron är ett effektivt stöd till muskelbyggande och att den måste tas i betydande kvantiteter att få denna effekt. Såvitt bodybuilding är berörda vetenskap bortom detta är något begränsad eftersom de flesta användare baserar sina steroid regimer på lite mer än trial and error eller råd från "veteraner". På grund av den olagliga karaktären hos steroider använda lite vetenskapliga data finns för att bekräfta effektiviteten av de många steroid kosttillskott som används.

Det är kanske en tendens i vissa bodybuilders att använda en kombination av kraftfulla steroider och andra droger som presenterar verkliga faror som ibland har lett till tragiska conquences.
Enkla fakta om steroider används för muskeluppbyggnad

Om du ska hålla på med något, varför spendera tid, energi och pengar åta sig att något som du bara ska göra halvhjärtat och med lite entusiasm? De resultat du uppnå på lång sikt riskerar att bli minimal och magra i bästa fall, och det är därför viktigt att vi gör så mycket i en samlad insats som möjligt. När det gäller muskelbyggande men många människor vill ta den enkla vägen och så vända sig till anabola steroider i en dåraktig och kontraproduktivt att försöka maximera sin potential muskeluppbyggnad.

Följande är en uppdelning till varför användningen av steroider för muskeluppbyggnad är helt enkelt inte en bra idé period.

Skador på levern: Levern är avgiftande och renande organ i kroppen, ta bort orenheter från den mat vi äter och se till att farliga ämnen inte kvar i kroppen för länge så att de inte utgöra ett hot mot kroppen. Därför lång (ab) användning av anabola steroider har anslutits till utveckling av leversvikt, gulsot (gulfärgning av huden).

Ökar klibbighet i blodet: När vi producerar lik av fuskverk eller sirap, är det viktigt att vi håller omrörning potten annars hopkok hårdnar och stelnar på sidorna av krukan därigenom gör det nästan omöjligt att ta bort det för konsumtion. Likaså anabola steroider gör så att blodet "fastnar" i vener och artärer i kroppen vilket ökar risken för bildning av blodproppar. Blodproppar sig nära har satts i samband med till exempel stroke, trombos djup ven tillsammans med hjärtsvikt.

Nedskrivning och undertryckande av immunsystemet: Immunförsvaret är den primära försvarssystem i kroppen och ser till att smitta upptäcks, målinriktade och elimineras samt att se till att infektion inte uppstår och att skadan är vederbörligen reparerad. När immunförsvaret är nedsatt Detta innebär att vi löper större risk att utveckla allvarliga sjukdomar som härrör från enkla infektioner som normalt behandlas med liten risk. Dessutom innebär detta att läkningsprocessen fördröjs. Inte undra på då att det finns ett samband mellan användningen av anabola steroider och uppkomsten av hiv-viruset.

Infertilitet: Kort sagt, om du vill ha en familj en dag, inte spela rysk roulette med dina reproduktiv hälsa genom att ta anabola steroider eftersom de har en djupt skadlig effekt på spermieproduktionen.

levertoxicitet, testikelatrofi och manlig infertilitet, maskulinisering av kvinnor, bröstförstoring hos män, kortväxthet hos barn, negativa effekter på blodfetter, och en potential att öka risken för hjärtinfarkt och stroke är några av de vanligaste symptomen och de kanske inte slår in första månaden eller ens första året.

Slutsats

Men sen då, när de väl slår in ? Håret kanske faller av, eller du som kille får pamela-bomber till tuttar och tjej får mansformade bröstmuskler.

Testiklarna och kanske rentav i värsta fallen kuken minskar i storlek och många säger "lugnt , de växer tillbaks till sina gamla jag igen snart.. men vad gör du om de inte gör de ?

Vad gör du om du blir så aggresiv att alla dina vänner inte orkar med dig, ditt förhållande går i krasch och du blir ensam kvar.

 

Frågan i längden är väl, du tar en drog som har dokumenterat lett till dödsfall, deppression och ett förstört liv. Bieffekterna är många och oavsett dos kommer din kropp ta stryk.

Jag skulle inte säga att det är värt de, för i längden kommer du inte undan.

 

Tack för mig!

 

NO DOPING!

 

 

P.S: Misstänker du att någon går på steorider, eller kanske rentav vet att någon gör det.

Ta snabbt i kontakt med tillitlig person som du kan prata med för att konfrontera personen ifråga om de, konsekvenserna om du inte gör något kan bli illa!


Vila!

Blev lite grejer å göra i farsta idag med en kund, förberedelse m.m mer om de senare.

Idag e min vilodag, kör ett program som kort sagt e ett 2/3 splits program med ett 3 dagars träning, 1 dag vila, 3 dagars träning o.s.v. kört de i 2 veckor och börjar redan märka skillnad! Magen börjar forma sig fiin fint nu, så snart e sommarformar dagarna här! bara mars och 2 veckor in på April innan de sätter igång på allvar.

 

Semle dagen idag också så avslutade med en riktig god snabbmiddag med en god semla och en kopp kaffe till halv åtta hos mig med Farsan och co.

Träna hårt!

 

Dagens Fråga;

"Hur Djupt ska man gå vid knäböj ?"

 

- Det finns ett flertal svar på detta och jag anser att speciellt vid knäböj, att lasta på 100-150 kg och köra ger inte alltid bästa resultaten.

När jag kör efter styrka i främre låren då kör jag 150 kg för jag klarar av att gå tills den punkten där främrelåren används som mest.

att du inte riktigt går under 90 grader med benen, där har du motstånd som fan för främrelåren. Att gå ner lite mer gör så att du använder fler muskeldelar i benen och tar av en del fokus ifrån främrelåren.

 

Annars kanske 50-80 kg räcker för volym/form för att orka gå riktigt djupt som man ska i en riktig knäböj.

 

http://www.youtube.com/watch?v=A6SJf1TcMks

Ett videoklipp ifrån Arnold och Eds träning, där de visar knäböj djup med inge TUT.

Värt att se och lära!

 

VIKTIGT!

vid knäböj är det viktigt att testa sig fram för att hitta sin egen favorit metod/metoder. Börja inte tungt med en gång, kan leda till skador och de vill vi undvika!

Har du problem med knäna rekommenderar jag inte att om du e ny för träning att börja med knäböj.

 

Såhär såg de ut efter ett äckligt benpass med Tobbe på gymmet, jag började träna ben rätt sent men efter 2 månaders av skärpning så har de fan gått bra fram! Benen är grundmuskeln i kroppen! skaffa muskler där, och musklerna ökar även på överkroppen!

Inga vikter användes, men gjorde 11 endast benövningar med allt ifrån 10-30 Rep.

Sjukt jobbigt men vilken effekt!!


Chill!

Aldrig tidigare har jag känt mig så levande som nu!

 

Jag har bara 1 ord , lycklig!

De går bra nu, kompisar de går bra nu. Träningen går wonderbart, sociallivet går underbart, kärlekslivet... ja hur de går , går att se ifrån 2 olika synvinklar men jag mår super duper med mig själv! Därför ska jag börja med något allvarligt... Doping!

 

 

Doping är ett grovt underskattat problem som växer snabbt bland ungdomar som vuxna. Folk som fastnar i ett krav att se ut som man ska göra. Jag förstår dem, men stödjer inte tekniken för i slutändan kommer de sluta i katastrof även hur mycket de säger att de har koll.

Steorider är tunga droger, och folk säger alltid att man aldrig kan lita på en knarkare. De som tar Steorider faller tyvärr in i samma kategori även om de inte erkänns som de.

Jag står till 100% bakom NO DOPING och stödjer ej folk som tar steorider eller andra .. helt enkelt fuskvägar in i träningsbusinessen. Träning är allvarliga saker, såsom skola. Du kan fuska men du kommer aldrig nå resultat du kan vara nöjd med utan de kommer sluta med att du vill ha mer, tyngre o.s.v. som vilket annat drogberoiende som helst vilket kan och om du inte slutar kommer förstöra dig inifrån och kan i vissa fall leda till antingen ett förevigat ärrat liv av höjt blodtryck, hjärtproblem, en extremt skadad lever eller döden.

Jag går på kosttilskott ifrån legaliserade och proffesionella företag, jag kan rekommendera varmt produkter ifrån:

Eiselt

FX

Deras produkter går ut på studier och experiment och för mig har deras produkter fungerat utmärkt, kanske gör det på dig med.

 

Sen till lite roligare saker, ett par bilder till hälsning till saker som gör mig glad! En liten bildsamling av vad jag gör/gjorde på fritiden borta ifrån träningen.


Grimasering vid träning!

Visste ni att om man grimaserar eller högljutt skriker medans man lyfter en vikt så minskar din styrka ?

 

Vad jag tror:

Om man ser de såhär för att förklara närmare. När du rör på dig så sammankopplas de mellan nerver och hjärnan, desto färre nerver som e aktiva desto mer kommer de fokuserar på de aktiva. Desto fler nervgrejs du aktiverar då kommer ju fokusen ligga på fler och ge mindre kontakt med dem.

 

Jag testade t.ex. Marklyft en tung dag ligger jag på en 130-150 kg eller låg. Körde som vanligt med en kompis och testade första veckan då med att köra som vanligt och när man e på de 3 sista Repsen så ska de svida lite och man lätt grimaserar till de och ger ett glädjetjut när man fått upp allt rätt.

Sen nästa vecka testade vi igen fast nu koncentrerade vi oss på att lyfta vikten och bara se normala ut i ansiktet.

1: Jag märkte snabbt att mitt 6 reps Max på 150 kg inte var lika tungt och kunde köra 10 Rep på 150 och avsluta med en 6 Reps på 160 kg.

2: Man ser lite coolare ut om man i ansiktet som "normal" och inte ser ut som "så jävla tungt att jag måste blunda och visa tänderna och skrika så de låter som jag har sex med vikten"

3: Jag vet inte efter bara en gång då exakt men de kändes mer i ländryggen och låren än tidigare, kanske ger en större muskelkontakt som jag tror.

 

Testa själva och se hur de känns, jag kan nästan garantera att ni kommer känna en ändring!

 

puss på er och träna hårt!

 


Tebax!

Kryssningen gick grymt, drack 4 öl sammanlagt men jag kunde ändå festa halva nätterna utan problem och träffade även på.. ja flera var ju snygga men en speciellt snygg tjej!

Vart lite skräpmat efter första dagen men annars höll jag även kosten finfint och känner mig gryymt taggad att komma hem igen och tebax till gymmet!

Idag ska jag jobba lite med en polare på gymmet och vi ska köra en lugn "Rehab dag", för mig betyder de iaf att:

Motionera 1-2 mil

Stretcha hela kroppen

äta istortsett endast protein hela dagen, så lite kolhydrater och fett som möjligt och bara bli av med restprodukter kvar i kroppen och imorgon börjar vi om ifrån dag 1 å träningsschemat!

Ha en grym dag nu folk, puss på er!

 

// Gingerdude


Ultimate Test!

Nu har jag nykteristat i stort sett 3 månader och dags å sätta de på test. Blir lite speedat att dra iväg med en av mina bättre vänner Anton Blixt , Andrews Jacobsson och den gulliga Isabel så ska jag iväg på en 2 dagars kryssning och jag har då lovat mig själv att inte dricka mer än sammanlagt 4 öl!

 

Senast jag sa det slutade det med att jag vart hemskickad med en polispatrull och fick idag hem ett brev där de frågade om jag ville gå på AA-möten... så detta blir spännande!

 

Med mig ska jag ha:

750 G Whey FX Protein Pulver

2 Kg Kvarg

4 Bananer

4 Äpplen

1 Kg Nötmix

+ Nåt annat random jag får fixa på vägen!

 

Och under färden ska jag göra inget mindre än:

1000 Armhävningar

600 Situps

300 Knäböj

 

Önska mig lycka till nu! Jag utmanar er att under 48 timmar dela ut samma siffra med armhävningar, situps och knäböj och se hur ni delar upp de!

 

Dagens fråga:

"Vad e den bästa inställningen för att löpa på ett löpband ?"


RSS 2.0