dum bi dum!

nu blir det ett ointressant inlägg för det intressanta intressanta som ska komma upp iövermorgon!

 

Stay tuned!


Dagen efter midsommar

Hade en skitmysig midsommar med några kära pojkar och flickor.
X Antal Kilo kött
X Antal liter öl
X antal liter vin
och lite nubbar

Och jag säger nu hej då till allt det.
Från och med idag tänker jag sluta med cigg och snus. Sprit, vin, öl, drinkar, groggar.. allt med alkohol i istortsett. Kryssar över hjärtat!

2012 har jag stora planer för mig själv inom träning och jag känner att nu ska jag ligga i med 100% av allt jag kan bredvid jobb och annat viktigt i min träning och jag hoppas det blir kul att följa.

Idag känner jag av lite mitt hej då och andedräkten tror jag skrämde bort både sängkamrater såsom katter så idag tänker jag:
Borsta tänder
Skölja tänder
Borsta tänder
Skölja mun
Ut och springa en mil
Ta en rask promenad efter det
Äta
Äta
Äta
Sova

och imorgon ska jag köra ett riktigt hårt bröst+rygg pass

Så tack för mig idag hörni, ha de chill // Jonathan.




Train hard today
Tomorow might be to late

Give it all
Never allow yourself to fall

Fight for what you want to become

Take the bad in
And use it to fuel the good


Basövningar, vad e de bra för ?

Det finns många basövningar, jag tänkte dra upp de 3 jag anser viktigast i din träning oavsett dina mål.
Bänkpress
Marklyft
Knäböj
Alla 3 övningar har sina specifika muskelgrupper, men vad många inte vet är att dessa basövningar stärker mer än bara de muskelgrupperna.
Genom att köra speciellt bänkpress och marklyft kommer styrkan i hela... verkligen hela din överkropp stärkas. Genom knäböj så blir du inte bara starkare i marklyft utan även i balansen i kroppen vilket också bidrar till en ökad styrka och sammansättning i hela kroppen.
Så underskatta inte basövningar bara för att du inte tycker de känns, de kallas basövningar då de tränar många muskelgrupper och är erkänt effektiva av alla duktiga gymmare, bodybuilders och styrkelyftare.
Ska du bli stor så är de mycket viktiga.
Ska börja på ett nytt 10 dagars schema som jag ska testa med Alex i 30 dagar nu i sommaren under en riktig hård deff innan bulken börjar.
Dag 1: Bröst, Triceps, Axlar
Dag 2: PW
Dag 3: Rygg, Biceps, Axlar
Dag 4: HIIT på morgonen, Mage på kvällen
Dag 5: HIIT
Dag 6: Bröst, Triceps, Axlar
Dag 7: Ben
Dag 8: Rygg, Biceps, Axlar
Dag 9: PW
Dag 10: PW
och sen börjar de om...
En annan viktig och bra övning är kronlyft, för Latsen och övredelen av ryggen, grymt underskattad övning. Går till så att du höjer stången antingen med viktskivor eller annat som gör så att du inte använder benen, du använder endast ryggen. Denna övning kan du dra tungt i då de delar av kroppen du använder kan nog vara de starkaste musklerna på hela din kropp.
Jag drog igår nytt rekord med en 2 rep på 140 kg.

 

Måste sprinbga nu, tack för mig! :) puss på er!


Bloggen jobbas på! Alex & Jag pumpar gymmet!

Idag blev det ett riktigt tufft pass med alex, Axlar, Triceps, Biceps, baksida axlar!
Axelpress - 6 set, 6-8 Reps
Tricepspress med superset viktskiv tricepsförlängare - 3 set, 6-8 Reps
Hantelbiceps curl - 1 set, 6 Rep
Skivstångbiceps curl - 1 set, 4 Rep
Hantelbiceps curl - dropset
Skivstångshrugs med superset Hantel baksida axlar lyft - 3 set, 8-12 Rep
Vi filmade även vissa övningar och de finns att hitta här:
http://www.youtube.com/user/jonathantraning
Sen lägger jag upp vissa här.

 

 

 

 

 

 

Tack för mig idag! :)

 

MVH / Jonathan Lindborg

 

 


Hmmmm...

Bli det du vill bli
Bli den du vill vara, inte vad du vill vara
Utan den du vill vara
Följ dina drömmar
De kommer bli smärtsamt
De kommer bli jobbigt
De kommer komma uppförsbackar
Det kommer komma saker i vägen
Det kommer komma folk som säger
"- Det där kan du ju inte göra"
Glöm aldrig din dröm
Oavsett hur konstig folk tycker att det är
För det är din dröm
Det är ditt liv
Vi har ett liv som vi kan göra vad vi själva vill göra med det
Vi har ett liv som vi måste leva
Ska vi då låta andra bestämma hur vi ska leva det livet ?
Ska vi då låta något stå ivägen för en dröm vi har ?
Ska vi ge upp ?
Nej!
Följ dina drömmar
Oavsett vad andra säger eller vad som händer
Har du en sån tur att du hittar en dröm
Sök då den drömmen
Sluta aldrig kämpa
Hitta den drömmen
Gör den till något mer
Än en dröm
Dagens motivationsord ifrån er vänliga rödhåriga babian

Något som är viktigt just inom träning är motivation och det finns många olika sätt att hitta motivations. Favoritsätten jag stött på är musik, filosofi och förebilder. 
Jag själv föredrar att se mig själv som det som motiverar mig att träna hårdare, tyngre och renare. Jag försöker varje pass höja vikterna, jag försöker varje pass göra fler reps och varje pass oavsett om jag ska löpa eller styrketräna sätter jag mig i min motivations egna värld där jag samlar alla tankar som gör så att jag hoppar till gymmet och ser fram emot att gå över gränserna.
Innan jag började med att just seriöst gymma var jag mycket räddare än jag är idag, mestadels då jag hade inget mål, jag hade dåligt självfötroende och det kändes som att varje dag som gick så dog jag lite.
Idag har jag mer självförtroende och faktiskt igår tog jag steget jag länge velat ta att göra, det är en sak som jag tror tyngt ner mig i snart 2 år men som jag gjorde mig av med.
Jag vet inte om det är så men det känns så, att jag har fått ett starkare sälvförtroende och hela jag har blivit starkare, inte bara fysiskt utan även psykiskt. Så att träna tror jag om du verkligen ger dig in i den världen.
Riktig träning är mer än att bara se snygg ut och att lyfta tungt.
'
Lite bilder under tiden jag inte skrivit här på bloggen, ledsen men internetet hemma funkade inte.


fick leka modell för en dag

Massa sallad, 500G kyckling och 2 rågiga hamburgerbröd. Jag dreglar.


1360 Gram Tonfisk. 

!Tatueringen!


Tack för mig!


Förändring ifrån 2009 - 2011.

13 December, 2009. 62,5 kg





13 April, 2010. 73,2 kg.






13 Maj, 2011, 82,5 kg.



Nervöst taggad kille och hur påverkar alkohol din träning ?!

Allt är fixat:
Kostym - check
Skor - check
Naglar - check
Fötter - check
Hår - Pallar inte
Blir att bräcka alkoholoskulden igen känns det som, inte varit onykter sen Januari på PURE "Scandalbeatuies" Event så ska försöka ta det lugnt. Ärligt talat ser jag inte fram emot att dricka då jag nu verkligen inte velat och känner att jag inte behöver det riktigt för att festa. De resultat jag fått sen ajg slutade tror jag också har stor påverkan att jag slutat dricka och jag blir gladare när jag märker att jag blir starkare, jag blir hårdare och jag blir större och jag kan säga sen jag slutade dricka har vi före bilderna:
och efter:
Så varför inte ta upp det som alla som tränar seriöst tänker på när man ska ut och röja:
Hur skadligt är alkohol vid träning ?
[Det jag skriver ner här nu är mina tankar, åsikter och kunskaper om träning i samband med alkohol och det finns flera olika studier som alla visar olika saker hit och dit]

Detta är då en artikel där jag tänker behandla hur alkohol påverkar din muskelutveckling.
Visste du att ?
ett gram alkohol, innehåller 7 kcal och alkohol innehåller ethanol som är fermenterade sockerarter vilka påverkar insulinnivåerna precis som vilka kolhydrater som helst och socker vet vi alla att det är inte nyttigt och i detta fall påminner sprit om läsk i den sidan av saken.  Alkohol påverkar även din katabolism, altsså förbränningen av fett negativt vilket lagrar det in i fettdepåerna och det kan ifall du deffar vara totalt förödande.
Så under en deff period kan det om du vill ha ordentliga resultat är ett tips att helt skippa alkoholen.
För då detta händer så vet vi alla att under en fylle smakar skitmat som en gourmemiddag utan dess like och då med en förstörd katabolism och att stoppa i sig en fet kebab tallrik i gullmarsplan och köpa med sig en massa sötsaker hem innan man sover lagras i kroppen på fel ställen och största anledningen till det är då att alkohol är ett gift för kroppen och kroppen lägger alla resurser på att rensa detta ämne från kroppen så snabbt som möjligt, därav att du däckar på fyllan.
Kroppen har så mycket att bli av med att den har inget annat val än att du då blir trött och somnar, kroppen stänger av vissa funktioner för att kunna lägga mer och mer resurser på att rensa kroppen ifrån skiten du precis satt i dig.
Även om du inte är medveten om det så tränar du hårt för att bryta ner musklerna. Det låter kanske kontraproduktivt men det är denna nedbrytning som stimulerar proteinsyntesen dvs. muskeluppbyggnad. Vilar du tillräckligt och äter nyttigt mellan dina träningspass leder dessa processer till att du bygger muskelmassa och blir starkare från träningspass till träningspass. Det kanske inte alltid märks eftersom dagsformen kan påverka mer mellan två pass än muskeltillväxten. Det gäller därför att träna regelbundet och kämpa varje pass.

Dricker du alkohol samma kväll som du har tränat kommer du att slå ut proteinsyntesen och allt som blir kvar är nedbrytningen. Detta innebär i praktiken att du kan vara svagare vid nästa träningspass än det tidigare vilket även delvis beror på att alkoholen stör hormonbalansen i kroppen samt att alkohol räknas som ett gift kroppen prioriterar att bryta ner långt före att bygga upp muskelmassa.

Nedbrytningsprocessen av alkohol i kroppen frigör hormonet kortisol i kroppen vilket är ett hormon som skall motverka höga insulinnivåer. Kortisol är ett viktigt hormon som alla andra, men obalanser är det som kan skapa problem för mycket av något är sällan bra, detta är även sant i detta fall. Kortisol hämmar proteinsyntesen och vävnadstillväxten vilket innebär att du slösar både tid och pengar på träning & kosthållning om du ändå tänker dricka alkohol samma dag. Att dricka alkohol samma dag som ett träningspass är därför värre än att dricka dagen innan!
Alkohol både sänker testosteron och blodsockret. Mindre testosteron leder till förminskad proteinsyntes och ökad fettinlagring. Det sänkta blodsockret som är en en konsekvens av drickandet leder till kraftig ökad hunger vilket leder till sämre kostvanor. Alkohol torkar även ut dig samt försämrar dina reflexer vilket gör många typer av träning olämplig p.g.a. ökad skaderisk och en överhängande risk att bli uttorkad.

Alkoholets akuta negativa effekter negativa effekter på proteinsyntes, reflexer och uttorkning sitter mest troligen i 12-36 timmar beroende på hur mycket du drack. Detta medför att du iaf. vill hålla dig borta från alkohol både 24 timmar innan och efter träning för att direkt inte påverka prestation vid träning eller den akuta stimulansen av proteinsyntes efter träningen. Tar vi dessutom i beaktning att man ska vila en muskel i minst 48 timmar för god återhämtning kan vi säga att 72 timmar av en träningsvecka går bort varje vecka du väljer att supa.

Snubben med testprodukter och tips på mat!

Tjena tjena allihopa.
Ledsen att jag inte la upp ett inlägg igår men jag håller på och fixar inför studenten hemma nu och de e massor att göra. ska ut igen om 20 minuter och fixa faktiskt, massa skit att kasta!
Men nu till det ni faktiskt klickade in er här för.
Testprodukter, yes. Jag kommer få testa en hel period utav:
Lose It! Workout verkar kraftfullt prestationsökande, centralstimulerande, termogent, uppiggande och fettförbrännande och innehåller ett komplex av 11 st ämnen som tillsammans verkar för maximal prestationsnivå och effektiv fettreducering.
Ska ge mental fokus och öka kroppens förmåga att använda fett som energikälla.  Tas en halvtimme innan träning. Mycket frestad på att testa.
Lose It Mealtime som är en unik 24-timmars fettförbrännare helt fri från ämnen som stressar kroppen eller ger andra ovälkomna bieffekter. Varje gelkapsel innehållande ett avancerat komplex av godkända ämnen som verkar synergiskt för en kvalitativ viktminskning. Lose It Mealtime verkar termogent, blodsocker- och aptitreglerande, samtidigt som produkten stimulerar ämnesomsättningen och minskar nivåerna av kortisol.

Lose It Mealtime skall intas före två huvudmåltider per dag och kan konsumeras när som helst under dygnet då den inte stör sömnen. Burken innehåller 60 fettförbrännande kapslar och räcker till 1 månads diet.
Jag har inte testat, men jag är grymt sugen nu under diet att ge mig in på denna sötnos.

Gainer Pro är en återhämtningsprodukt som ger dig allt du behöver för maximal viktökning, energiinlagring, muskelutveckling samt återhämtning! Innehåller 67% kolhydrater och 24% protein. Är lättblandad och har snabbt upptag i musklerna. Ett måste för att öka i vikt och muskler! Gainer Pro är fri från artificiella sötningsmedel. Gainer Pro har även låg laktoshalt (2%).
Ser ut som de flesta Gainers och denna är istortsett min enda kolhydratskälla när jag väl sätter igång den 8e Juni ungefär som tas endast direkt efter styrketräning.

Varför jag inte tar denna under konditionsträning är då vill jag bränna mer och äter då hellre riktig mat ca. 1 timme efter träningstillfälle.
[Enligt gymgrossisten]För bästa effekt: Kombinera CLA Advanced med träning och en sund kost. Genom en förbättrad kroppssammansättning.

CLA är en helt naturlig fettsyra som finns i små mängder livsmedel såsom kött och mjölk. Clarinol™ CLA framställs ur tistel med hjälp av en patenterad process där de verksamma CLA isomererna (c9, t11 och t10, c12) koncentrerats till sin maximala nivå.
Varje bar ger ca. 190kcal, 16g protein och 20g kolhydrater.
Perfekt som mellanmål när som helst under dagen.
Mitt andra kolhydratsintag som jag använder som mellanmål eller som tillskott till frukost!
De essentiella fleromättade fettsyrorna måste intas via kosten då de inte kan bildas i kroppen. Omega-3 har många väldokumenterade hälso- effekter på hjärt-, kärlsystemet samt för hjärnan och nervsystemet. De marina omega-3 fetterna har bättre effekt än vegetabiliska alternativ.

Omega-3 är en gemensam beteckning på en typ långkedjade, omättade fettsyror från fisk som är speciellt förmånliga för hälsan. De viktigaste omega-3 fettsyrorna kallas EPA och DHA. Varje kapsel Omega-3 Regular innehåller 1000 mg koncentrerad fiskolja med 30% EPA och DHA. De allra flesta får i sig allt för lite omega-3 genom vanligt kosthåll (äter för lite fisk) och behöver därför ett tillskott.
Omega-3 är aldrig fel och höjer ferttförbränning, kroppssammansättning och ger dig ett friskare liv. Perfekt!

Fungerar indirekt genom att minimera muskelns naturliga nedbrytning vid hård träning. HMB möjliggör kroppens muskulatur att växa snabbare och öka i styrka. HMB är speciellt effektiv om du kombinerar styrketräning med uthållighetsträning. HMB kan även ha en positiv inverkan på kroppens fettförbränning.
HMB har jag aldrig vågat testa men alltid varit sugen på! nu fick jag chansen så nu blire röja av!
Innehåller:
Thermospeed Complex - Attackerar fettdepåerna och ökar frisättningen av fett från fettdepåerna så att dessa kan förbrännas som energi. Minskar även aptiten och verkar uppiggande!
Carb n’fat blocking Complex

- Blockerar upptaget av fett och kolhydrater från maten och förbättrar insulinkänsligheten. Minskar sötsug och ger stabil blodsockerbalans.
Denna får jag erkänna är jag lite kritisk emot då... fett och kolhydrater är bra för dig! men man ska ju inte döma innan man testat så denna kommer jag använda när jag känner att jag behöver den, rent tekniskt sett borde man ju kunna stoppa i sig en pizza och bara få is ig proteiner om den stämmer vilket jag tvekar på lite grann men värt att testa!
Och sen tips på mat, ett recept på morgonen jag kan säga funkar skitbra är att få i dig just balansaerade mängder långsamma fetter, kolhydrater och proteiner, inget vassle på morgonen såvida du inte morgontränar för då blir vassleproteinet onödigt, fixa ett kasein-protein isåfall som innehåller mer och tas upp långsamt!
150 G Kesella Lätt
19,5 G Protein
7,5 G Kolhydrater
1,5 G Fett
200 G Naturell Yoghurt
8 G Protein
9,8 G Kolhydrater
6 G Fett
50 G Fiberhavregryn
6,5 G Protein
26 G Kolhydrater
3,25 G Fett

1 brun mack skiva

9 G Protein
10 G Kolhydrater
2 G Fett
60 G Hushålls ost

15 G Protein
0,6 G Kolhydrater
15 G Fett
10 st frysta blåbär - mycket bra antioxidanter
8 st frysta hallon - gott och näringsrikt
[osäker på vikt, jag värmer dem i mikron innan jag blander de med yoghurten och kesellan]
19,5+8+6,5+9+15 = 49 G Protein x4,1 = 200,9
7,5+9,8+26+10+0,6 = 53,9 G Kolhydraterx4,1 = 220,99
1,5+6+3,25+2+15 = 27,75 G fettx9,3 = 258,075
200,9+220,99+258,075 = 679,965 , avrundat blire 680 Kcal nyttig och mättande frukost.
vårat studentflaks lakan

Mums!


God middag med hamburgare, kyckling och massa krydda!

Före

efter

skillnaden kanske inte syns så stort men det är en skillnad på:
Före bilden: 45 kg Biceps curl
Efter bilden: 57,5 Kg Biceps curl

RSS 2.0